jump to navigation

Kööpenhaminassa – in Copenhagen III 27.07.06

Posted by Elise in Facts, Family, Travelling.
trackback

Kolmantena päivänä hypättiin S-junaan, jolla oli muuten todella helppo ja näppärä matkustaa pitkin itärannikkoa. Pitkälle ei tarvinnut mennä, vaan suunnattiin sunnuntaiaamuna Charlottenlundiin, auringon paistaessa iloisesti.

Pienten kommellusten jälkeen oltiin perillä, miltein heti kohteen auetessa:
Danmarks Akvarium

Miltein vahingossa oltiin alakerran vessassa puoli yhdeltätoista, jolloin alakerran sivuovi aukesi, ja päästiin kokeilemaan matalien altaiden asukkeja ihan omin käsin. Rapuja, simpukoita, meritähtiä, kampeloita ym. pääsi kokeilemaan ja siirtetelmään, kunhan ei nostanut niitä pois vedestä. Lisäksi paikalla oli akvaarion henkilökuntaa, jotka kertoivat lisää ja opastivat. Tosin lähes kaikki opasteet ja keskustelut olivat tanskaksi.

Alakerran asukkien jälkeen päästiin itse akvaarioon tutustumaan ja siellä riitti ihmeteltävää plaktonista, kilpikonniin ja mustekaloista piraijoihin. Kerrassaan upeita. Pixel ihastui isossa meriakvaariossa haiden kanssa uiskentelevaan Lucky-merikilpikonnaan. Kuvista näkee miten nämä kaksi ihmettelivät toisiaan ikkunan läpi.

Akvaarioreissun jälkeen käytiin eväsretkellä merenrannalla, jossa riitti auringonpalvojia.

Seuraavaksi suunnattiin junalla, sekä jonkin matkaa kävellenkin Hellerupissa sijaitsevaan Heurekan tyyppiseen Eksperimentariumiin. Eipä ollut yllätys, että aika loppui kesken, ja meidät piti raahata sieltä ulos sulkemisaikana. Ehdottoman suositeltavaa mennä kokeilemaan hauskoja laitteita ja testejä, vaikka pariksi päiväksi. Ohjeita oli mukavasti myös englanniksi. Kahvilan ruoka oli erinomaista hintatasoon nähden.

Illalla vielä hypättiin junasta aiemmalla pysäkillä ja käytiin tarkistamassa pienen merenneidon sijainti. Aurinkoisen päivän päätti hauska retki vesibussilla, jolla miltein päästiin haluamallemme pysäkille.

Kuvia kolmannelta päivältä ja sama diaesityksenä.

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: