jump to navigation

Liike mittarille 17.03.06

Posted by leutola in Sports, Technology and Software, Video.
trackback

Peili ja vaaka kertovat liikkumisesta jonkin verran. Kyllä sen huomaa monesta muustakin jutusta, kuten peruskunnosta. Helppo mittari on myös lähteä tarpomaan rappusia ylös – kyllä siinä huomaa onko tullut liikuttua vai ei.

Ei kuitenkaan ole niin eksaktia, ja vaikka itsellä olisi selkeät fiilarit siitä missä mennään, niin mittarilla ainoastaan saa konkreetisia lukemia. Ja milläs sitä sitten kilpailisi itsensä (ja kevereiden) kanssa, kuin ihan kunnon lukemien kanssa.

Sykemittari (jonka voi myös rakentaa itse) sekä askelmittari ovat jo monelle tuttuja. hyvä asia, jos askelmittari saa porukan liikkeelle ja kävelemään työmatkat. Eräs ystävistäni joskus nimitti askelmittariaan lemmikiksi, joka pitää viedä ulos, kuten koira joka päivä, sillä tietty määrä askelia pitää saada kasaan. Näppituntumalla muuten tuntuu sykemittarin olevan enemmän miesten suosiossa ja askelmittarilla puolestaan saadaan naiset liikkeelle. Tärkeintä on että liikutaan.

Mites olisi valmentaja vyötärölle, josta tiedot siirtyvät vaikka työterveyshuoltoon? AinoActive on kehittänyt aktiviteettimonitorin, sekä hyvinvointipalvelukonseptin. Fysiologisia mittauksia siirretään PC:lle ja siirretään vaikkapa työterveyshuollolle. Näinhän voisi seurata vaikka onko liikuntaresepti otettu oikeasti käyttöön vai ei.

Jos tämä vielä oli tavallisen tylsän kuulosta, niin hyvinvoinnin mittaamisen lisäksi voi mitata myös extreme-suorituksia.FRWD:llä saadaan urheilusuoritukset tallennettua ja siirrettyä vaikka Google Earth:iin.

Jos vempaimilla saadaan kansa liikkeelle, niin hyvä homma. Kunhan ei isoveli valvo ja pakota liikkeelle, sillä kyllä hauskaakin pitää olla.

Niin ja kun on pelit ja vehkeet, niin jäniksenkäpäliä ei enää tarvita.

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: