jump to navigation

Teinit 06.02.06

Posted by leutola in Facts, Family, Fun, HowTo, Technology and Software, Tips, Web.
trackback

Epätoivoisia sekalaisia ajatuksia väsyneen maanantain jäljiltä.

Nykyaikana teineillä on ihan erilaiset vaarat kuin silloin dinosaurusten aikana (näin tuumii Axel) elettäessä. Nysyisin Meset, Irkki ja muut foorumit antavat suuren yleisön, vaikka tuntuukin että ollaan vaan kavereiden kesken. Suomi on onneksi vielä Suomi ja Jenkkilässä kaikki on suurempaa ja hurjempaa; Nuoret paljastavat liikaa verkossa – Ollaan varovaisia siellä(kin)!

Enää ei riitä tietotaito siihen mitä voi ja saa kertoilla netissä – tai muutenkaan, sillä netin kautta arat tiedot välittyvät nopeasti ja näppärästi luvattomille teille. Yllättävän monta asiaa voi hoitaa netin kautta toisen puolesta, kunhan tietää pari perusasiaa. Aina ei isoveli valvo, vaikka sitä ehkä kaivattaisiin ja joskus olisi parempi olla kadoksissa, kuin väärien ihmisten käsien ulottuvilla. Lisää tietoa niin teineille kuin vanhemmillekin tietoturvakoulussa.

Katseltaessa Paluu tulevaisuuteen paljasti miten kaukana lasten kanssa ollaan nuoruuden suhteen toisistamme. Ollaan siis ihan kääkkiä, kun meilläkin on joskus ollut sellaisia kuteita :O

Onneksi voidaan yhdessä rötköttää isolla sohvalla (jonne muuten mahtuu koko perhe, uskokaa tai älkää!) ja vanhempien herrojen kanssa katsoa Lostia, johon kuulemma voi jäädä myös koukkuun.

Niin ja uskomaton juttu teinistä, joka pelasti asiakkaan – sattumaako vai kohtaloa. Edellistä kappaletta lainatakseni ”kaikella on tarkoituksensa”…

Vielä aamun parasta antia:

Axel oli lähdössä päiväkotiin ja kysäisi:
– Mites olis, voisinko mä saada päivärahaa?
Iskä ja äiskä katsovat ensin toisiaan, sitten herra itseään:
– Siis mitä tarkoitat?
– No sitä että voisinkohan mä saada aina joka päivän yhden sentin, jos olen vaikka purematta ketään, toisiahan ei saa purra.

Noniin, tästä sitten alkoi kasvattava keskustelu siitä että vain koululaiset saavat viikkorahaa ja että sen saa siitä kun hoitaa omat ja extrahommelit. Viikonloppuna oli käyty tulopoliittisianeuvotteluja nimenomaan koululaisten viikkorahoista, ja vaikka Axel olisin näyttänyt ette lukemiseltaan kuuntele, niin…
eikä päiväraha-anomus muuten mennyt tällä kertaa läpi.

Ja lisättäköön ettei Axelilla ole tapana purra. Taisi jäädä ajatuksia mieleen, kun katseltiin Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja / Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events.

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: